Avocadoer og havmarker med i juniorfinale

Gribskolen har for tredje år i træk elever med i juniorfinalen i den landsdækkende konkurrence ”Unge Forskere”.
Gribskolen i Græsted markerer sig flot i årets finale i Unge Forskere Junior; To projekter fra henholdsvis 6. og 9. klasse, deltager i finalen, som holdes 22.-24. april i Forum i København.
Den kun 13-årige Emilie Esmark fra 6. klasse står bag det ene projekt, som hedder ”Spiseklar avocado”, et projekt hvor hun har eksperimenteret med metoder til at fremskynde modningsprocessen i avocadoer ved at opvarme dem i mikroovn. Juryens begrundelse for at give avocadoerne en finaleplads var blandt meget andet, at Emilie har prøvet en masse metoder af og blandt andet lavet klistermærker, der fortæller forbrugerne, hvordan avocadoerne skal varmes op for at modne.
Det andet projekt står et par rutinerede piger fra 9. klasse bag. Anna Ward og Lea Andersen er for anden gang med i en Unge Forsker finale – i år med projektet ”Alternativt landbrug”. Det går ud på at få afgrøder til at vokse på havmarker ud for Afrikas kyst. Det er lykkedes pigerne at få salat vokse på en svamp i et havvandsakvarie, noget som ellers – ifølge havbiologerne – ikke burde være muligt.
Juryen har givet de tre elever gode råd til at videreudvikle deres projekter, som de skal arbejde videre med frem til finalen.
Det er tredje år i træk, at elever fra Gribskolen er repræsenteret i juniorfinalen i Unge Forskere. Konkurrencen er landsdækkende med en samlet præmiesum på over 300.000 kr.
De unge finalist-forskere er blevet flot omtalt i både TV2/Lorry og TV2News. SE også den flotte artikel i Frederiksborg Amts Avis torsdag 22. marts.

22-03-2018 IHS