Gribskolen vrimler med unge forskere

Gribskole-elever har hele syv projekter med i semifinalen i den landsdækkende Unge Forskere-konkurrence.
Når talentkonkurrencen Unge Forskere 19. marts blænder op for semifinalen, er hele syv grupper fra Gribskolen i Græsted med. Og for første gang endda med et bidrag fra 6. klasse, nemlig projekt ”spiseklar avocado”.
”Det er projekt, som er håndgribeligt, og som vi alle sammen kan forholde os til, og det får ros for at være systematisk, undersøgende og eksperimenterende,” fortæller lærer Lene Hjerl fra Gribskolen.
Unge Forskere er Danmarks største, naturvidenskabelige talentkonkurrence, og det er tredje år i træk, at Gribskole-elever er med i en semifinale.
Ud over projektet fra 6. klasse, er der udtaget to projekter fra 8. klasse og fire fra 9. klasse.
På landsplan er i alt 200 projekter udtaget til semifinalen, heraf vil halvdelen gå videre til finalen, som holdes i Forum 22.-24 april.
Tycho Brahe Planetariet i København danner rammen om semifinalerne, som varer fra kl. 8.30 til 16.00. Har man lyst til at kigge nærmere på projekterne, er der mulighed for det mellem kl. 14 og 15.

09-03-2018 IHS

Forrige 10 Næste 10