• 28-05-2015
    08:00-14:00
    Haver til maver · 5A · 5B
    11:30-16:00
    Begge institutioner besøger FO, hvor børnene kan blive afhentet på FO. Brobygning ·
    17:00-19:30
    Skole-hjem samtaler · 2B
  • 02-06-2015
    09:00-14:00
    Tur til Tegners museum · M3
  • 02-06-2015
    16:15-19:15
    Skole-hjem samtaler · 2B

12049

Havetid på Tingbakken

Forårstid er plante- og havetid.

Stolte elever viser deres have frem i solskinnet forleden. Haven ligger på bakken - på Tingbakken.
    Anne-Grete Sundgaard Christensen den 22-05-2015
    Orientering om skolebuskørsel i uge 24 - emneuge

Emnet for ugen er udeliv og bevægelse.

I denne uge er den en fælles emneuge for de for begge afdelinger, hvor eleverne på årgangene vil  være sammen på kryds og tværs flere af ugens dage. Desuden vil I blive inviteret til et fællesarrangemt for netop jeres barns årgang, men dette og indholdet af uge, vil I høre mere om fra lærerne.

I denne uge har alle elever fri kl 14 og derfor vil der være hjemkørsler kl 14.10 samt efter FO-en kl 15.10

Marianne Vedersø Schmidt den 19-05-2015

Skolebiblioteket på Tingbakken bliver et digitalt læringslab

Gribskolen har i samarbejde med BLIK - Græsted Bibliotek besluttet at give Tingbakken et stort løft ved at ændre det gamle skolebibliotek til at digitalt læringsrum. Vi tror, det er fremtiden for alle biblioteker, og vi er glade for at Tingbakken får muligheden for at være flagskib.

I praksis betyder det, at der ikke længere vil være mulighed for at låne fysiske bøger på Tingbakken, i stedet opstiller vi både stationære computere, bærbare pc´ere og ipads, så børnene har mulighed for at låne fag- og skønlitteratur digitalt. Skolen abonnerer også på mange spændende digitale læremidler, som på denne måde kommer endnu mere i spil i undervisningen. Tingbakkeafdelingen råder over mere end 100 PCer og mini Ipads, så forudsætningen for at få IT rigtigt op at køre, er meget fint tilstede. Vi har et samarbejde med den kommunale IT-chef, der garanterer, at der vil være båndbredde nok, og skolens dygtige IT-mand, Lars Brenholt, vil være en bærende kraft i projektet. Lærerne på Tingbakken har samtidig en helt afgørende rolle for at få det op at køre, men heldigvis er mange rigtigt ferme med IT. Tingbakkens læringslab kommer også til at indeholde andre digitale læringsmidler, blandt andet bliver det indkøbt en 3D printer, så der bliver rig mulighed for at eksperimentere i både timer og frikvarterer. Med tiden er planen, at vi åbner op for byens borgere, så også andre kan få glæde af læringslab´et

At biblioteket på denne måde ændrer fuldstændigt karakter, betyder dog ikke, at biblioteksfunktionen falder væk. Lærere og elever vil fortsat kunne låne klassesæt og taskebøger på Tingbakken, ligesom klasserne også vil tage turen til biblioteket i Græsted og låne frilæsningsbøger (film og spil kan dog ikke lånes i skoletiden). Eleverne får derfor tildelt hver et lånerkort med tilhørende pinkode, så de selv kan låne, når de er på BLIK. Bøger lånt på BLIK i Græsted vil også kunne afleveres på Tingbakkens bibliotek. Vær opmærksom på, at materialer lånt på BLIK medfører regninger, hvis ikke det bliver afleveret.

Vi er lige nu i fuld gang med at tømme biblioteket for bøger og indrette det nye læringslab, og hvis alt forløber efter planen, så står Tingbakkens Læringslab klar til brug efter sommerferien. Vi glæder os til at byde jer velkomne!

Iben Toudal og Marianne Schmidt

Inger Slot den 19-05-2015
    Lej en have i Græsted
    Græsted 4H har havejord på Skovsmindeparken i Græsted (ved lægehuset og LM's børnehus), og her kan man i fællesskab med andre lægge kartofler i jorden, så frø og meget mere. Græsted 4H har redskaber og det, der skal i jorden. Normal havedag er torsdag fra kl 15-17, men man må også gerne komme på andre dage.
    Det koster lidt at få en have: Hvis man har deltaget i 4H-aktiviteter (bagning eller keramik) her i foråret er prisen 220 kr inkl. materialer. Hvis man ikke har deltaget på bage- eller keramikhold, koster det 470 kr.
    Tilmelding til haveholdet skal ske til Anna Marie Frølund på tlf. 29 27 63 75 eller på have@graested4H.dk